Дві українські команди ввійшли в топ-25 проектів щорічного хакатону NASA
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дві українські команди ввійшли в топ-25 проектів щорічного хакатону NASA

Дві українські команди ввійшли в топ-25 проектів щорічного хакатону NASA

Дві українські команди потрапили до топ-25 проектів у найбільшому щорічному міжнародному хакатоні NASA Space Apps Challenge 2017 у категорій Peoples' Choice.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державне космічне агентство України.

Команда інженерів з Дніпра представила освітньо-науковий проект Diversity. Цим проектом інженери хочуть підготувати нове покоління космічних дослідників та популяризувати космос.

"Команда Spacer запропонувала "земну" модель орбітальної станції, яка стане лабораторію для досліджень з імітацією умов космосу для усіх бажаючих", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Чи готовий великий міжнародний бізнес інвестувати в українську науку? - ексклюзивне інтерв'ю (відео)

Ще одна команда чотирьох школярів з Одеси - Autonomous Smart Village, - підтримує концепцію розумного поселення у космосі, з чим і приїхала на конкурс NASA.

"Інтелектуальні системи управління у поєднанні із розгалуженою космічною інфраструктурою дозволять зробити життя землян максимально комфортним і безпечним, а також ефективно використовувати ресурс ", - розповідають школярі у своєму конкурсному ролику.

У Держагенції пояснили, що голосувати за команди, які сподобались, можна на сайті конкурсу кожного дня до 22 травня. Для цього потрібно обрати український проект (голосувати можна за обидва), один раз пройти просту процедуру реєстрації, натиснути і утримувати кнопку Vote до зміни її кольору на зелений.

Як повідомляв ONLINE.UA, Папа Римський Франциск запросив до Ватикану провідних науковців, що вивчають астрономію і еволюцію Всесвіту, щоб поговорити з ними про розвиток науки та посилити її зв’язки із релігією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?