Facebook оштрафували на 110 млн євро за подання неправдивої інформації Єврокомісії
Категорія
Світ
Дата публікації

Facebook оштрафували на 110 млн євро за подання неправдивої інформації Єврокомісії

Єврокомісія
Facebook оштрафували на 110 млн євро за подання неправдивої інформації Єврокомісії

Європейська комісія, яка виконує роль антимонопольного регулятора Євросоюзу, 18 травня оштрафувала соціальну мережу Facebook на 110 млн євро за подання неправдивої інформації.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний прес-реліз Єврокомісії.

Це перший в історії Facebook штраф з боку Єврокомісії та один із найбільших регуляторних штрафів на цю соцмережу.

У 2014 році Єврокомісія надала Facebook дозвіл на придбання WhatsApp за $19 млрд. Тоді заявник повідомив ЄК, що в компаній не буде можливості синхронізувати дані користувачів Facebook та WhatsApp. Однак в серпні 2016 року WhatsApp заявив про можливість синхронізації користувача месенджера за номером телефону з обліковими даними цього ж користувача в Facebook.

Читайте також: Українська аудиторія Facebook зросла на 35% після блокування Вконтакте

Після цієї заяви 20 грудня 2016 року Єврокомісія розпочала розслідування. Вона з’ясувала, що технічна можливість синхронізації даних користувачів Facebook та WhatsApp існувала ще в 2014 році й працівники Facebook про це знали.

"Штраф на Facebook – пропорційний та зрозумілий. Єврокомісія повинна мати змогу приймати рішення стосовно надання згоди на злиття компаній, виходячи із повного розуміння всіх фактів", - заявила єврокомісарка, яка відповідає за питання конкуренції, Марґарет Вестаґер.

У відповідь на штраф, Facebook заявив, що помилки, які були зроблені в 2014 році – не навмисні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?