У НАБУ спростували інформацію ГПУ про затримання співробітника на великому хабарі
Категорія
Події
Дата публікації

У НАБУ спростували інформацію ГПУ про затримання співробітника на великому хабарі

У НАБУ спростували інформацію ГПУ про затримання співробітника на великому хабарі
Джерело:  online.ua

У Національному антикорупційному бюро спростували інформацію, яку поширила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган про затримання на хабарі працівника НАБУ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook антикорупційного відомства.

Читайте також: НАБУ в повному обсязі отримало доступ до реєстру електронних декларацій

"Національне антикорупційне бюро спростовує інформацію, розповсюджену прес-секретарем Генерального прокурора Ларисою Сарган про нібито затримання співробітника НАБУ на Сумщині за фактом вимагання неправомірної вигоди. Жодного із діючих співробітників Національного антикорупційного бюро наразі не затримано", - повідомили у НАБУ.

"Інформація, поширена прес-секратарем пана Луценка, є хибною. НАБУ звертається до колег з Генеральної прокуратури з проханням ретельно перевіряти матеріали кримінальних проваджень перед тим, як робити публічні заяви", - йдеться у заяві.

 У той же час активіст та член організації "Громадський контроль НАБУ" Артем Романюков підтвердив офіційну позицію НАБУ, додавши, що співробітник, про затримання якого повідомили у Луценка, був звільнений ще у лютому.

"За моєю інформацією цю людину було звільнено з Бюро ще 28 лютого 2017 року, причому як раз через свою зайву афільованість зі своїми колишніми колегами з СБУ (які в зв'язці з прокурорами його сьогодні й затримали)", - написав Романюков.

"Зараз це затримання, навіть незважаючи на відверту брехню, буде використано для дискредитації бюро", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що МВФ у рамках фінансування України вимагає у Кабміну дозволити НАБУ самостійно прослуховувати підозрюваних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?