Гройсман звернувся до НАБУ та ГПУ з проханням не допустити штучного банкротства ОПЗ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гройсман звернувся до НАБУ та ГПУ з проханням не допустити штучного банкротства ОПЗ

Гройсман звернувся до НАБУ та ГПУ з проханням не допустити штучного банкротства ОПЗ

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман звернувся на Генеральної прокуратури та до Національного антикорупційного бюро з метою вплинути на ситуацію із Одеським припортовим заводом, який опинився на грані банкрутства через стягнення боргу у понад 250 млн долларів США на користь підприємства олігарха Дмитра Фірташа.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

Читайте також: "Нафтогаз" закликає ліквідувати монополію Фірташа на газовому ринку

"На даний час Фондом державного майна України, який є органом управління товариства (ОПЗ), разом з товариством готується до подання до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ касаційна скарга, - йдеться у листі Володимира Гройсмана до Генерального прокурора України Юрія Луценка.

"З метою захисту інтересів держави та недопущення доведення до банкрутства одного з найбільших вітчизняних підприємств, прошу Вас розглянути можливість вступу Генеральної прокуратури України у цю справу", - звернувся Гройсман до очільника ГПУ.

Звертаючись до керівника НАБУ Артема Ситника, прем’єр-міністр закликав провести спеціальне розслідування діяльності посадових осіб з метою виявлення фактів порушення інтересів держави.

"Враховуючи стратегічне значення підприємства для економіки та безпеки держави, прошу Вас розглянути можливість проведення розслідування діяльності посадових осіб з метою виявлення фактів порушення інтересів держави та запобігання доведенню до банкрутства одного з найбільших державних підприємств", - йдеться у зверненні глави Уряду до керівника НАБУ.

Нагадаємо, 11 травня на засіданні Кабміну, коли стало відомо про виграну апеляцію структурою Фірташа, міністр юстиції України Павло Петренко закликав Генеральну прокуратуру вступити у справу при розгляді касаційної скарги, прем’єр-міністр Володимир Гройсман підтримав цю ідею.

Борг у 250 мільйонів доларів США виник через те, що на ОПЗ у 2013 році вчасно не сплатили за поставки газу, які вела компанія Фірташа.

Раніше нардеп від "Народного фронту" Ігор Лапін заявив, що ПАТ "Одеський припортовий завод" можуть віддати олігарху Дмитру Фірташу через бездіяльність попереднього керівництва Фонду держмайна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?