ЗМІ назвали ім'я затриманого на Сумщині хабарника
Категорія
Події
Дата публікації

ЗМІ назвали ім'я затриманого на Сумщині хабарника

ЗМІ назвали ім'я затриманого на Сумщині хабарника
Джерело:  censor.net.ua

Затриманого на Сумщині чоловіка, який вимагав у підприємця хабара у 150 тисяч доларів США, звуть Олександр Самковий.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Censor.net.

Головний редактор видання, відомий журналіст Юрій Бутусов повідомив, що, незважаючи на заяви прес-секретаря генпрокурора України Юрій Луценка Лариси Сарган, що у Сумській області затримано працівника НАБУ, та спростування цього повідомлення з боку Бюро, поки що з'ясовується до якого відомства належить Самковий.

"Дане повідомлення спростовано самим НАБУ, яке стверджує, що затриманий не є чинним співробітником. Скандал розгорівся масштабний, оскільки якщо ГПУ права, то це стало б першим випадком викриття корупційного злочину співробітником НАБУ", - заявив журналіст.

Читайте також: НАБУ в повному обсязі отримало доступ до реєстру електронних декларацій

"А якщо ГПУ не права, то це приклад дискредитації і не професійної роботи ГПУ, відсутність елементарної перевірки інформації про затриманого. Враховуючи резонанс події, ГПУ могла б пред'явити посвідчення затриманого, однак посвідчення пред'явлено не було. Що ж, для суспільства важливо, щоб резонанс був великим, тоді все дуже скоро повністю проясниться", - підкреслив Бутусов.

Як повідомляв ONLINE.UA, в СБУ підтвердили, що хабарник із Сумщини є працівником Національного антикорупційного бюро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?