Бойовики ДНР обстріляли працівників Червоного хреста - штаб АТО
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР обстріляли працівників Червоного хреста - штаб АТО

Бойовики ДНР обстріляли працівників Червоного хреста - штаб АТО
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої ДНР обстріляли членів місії Червоного Хреста на окупованій території Донецької області.

Про це повідомля ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Читайте також: На окупованому Донбасі п’яні бойовики обстріляли житлові будинки — розвідка

Інцидент стався у населеному пункті Доломітне Бахмутського району Донетчини.

"18 травня 2017 року під час планового роздавання продуктових та гігієнічних наборів у населеному пункті Доломітне на території непідконтрольній Уряду України проросійськими найманцями були обстріляні співробітники Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Декілька кулеметних черг пройшли в безпосередній близькості від людей та автомобілів місії. На щастя, ніхто не постраждав", - повідомили у штабі.

"Вивчення обставин і журналів обліку порушень режиму припинення вогню показало, що обстріл представників Червоного Хреста відбувся саме з боку НЗФ ОРДО і вівся він з території ОРДО. Кулеметний обстріл місця роздачі гуманітарної допомоги здійснений НЗФ ОРДО з метою дискредитації ЗС України, поширення паніки та страху серед місцевого населення і представників МКЧХ. Українська сторона СЦКК категорично засуджує дії НЗФ ОРДО та кваліфікує їх як грубе порушення міжнародного гуманітарного права", - йдеться у заяві.

Повідомляється, що бойовики так і не спромоглися надати гарантії членам Червоного Хреста під час їхньої акції, тому вони виконували роботу на свій страх та ризик.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 травня у мережі з’явилися фото наслідків обстрілу бойовиками житлового сектору на східній околиці населеного пункту Бердянське та селища Широкине.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?