Трамп розповів Лаврову, що звільнив "божевільного" Комі через тиск у питанні Росії - NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп розповів Лаврову, що звільнив "божевільного" Комі через тиск у питанні Росії - NYT

Трамп розповів Лаврову, що звільнив "божевільного" Комі через тиск у питанні Росії - NYT

Президент США Дональд Трамп розповів голові МЗС Росії Сергію Лаврову, що звільнив директора ФБР Джеймса Комі через тиск у питанні РФ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times, що цитує документ з викладом зустрічі у Овальному кабінеті, що сталася 10 травня - на наступний день після звільнення Комі.

Читайте також: Трамп просив ФБР припинити розслідування проти Флінна, у Білому домі заперечують

"Я тільки що звільнив голову ФБР. Він був божевільним, просто навіженим", - підкреслив Трамп та пояснив, що був під "великим тиском" через розслідування втручання Росії у вибори в США, та після звільнення директора ФБР "позбувся від нього".

За даними журналістів, ця розмова підсилює підозру щодо того, що Джеймс Комі був звільнений через розслідування можливих зв'язків Трампа з російськими чиновниками.

Примітно, що прес-секретар Білого дому Шон Спайсер не став заперечувати зміст документа. За його словами, колишній директор ФБР створив "невиправданий тиск" на здатність Трампа встановлювати дипломатичні зв'язки з Росією у питаннях України, Сирії та ІДІЛ.

Нагадаємо, директор ФБР Джеймс Комі був відправлений у відставку президентом США 9 травня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що Джеймс Комі напередодні свого несподіваного звільнення спробував домогтися додаткового фінансування розслідування ймовірного втручання Росії у вибори президента США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?