"Зірка прибульців" знову тьмяніє - астроном
Категорія
Технології
Дата публікації

"Зірка прибульців" знову тьмяніє - астроном

"Зірка прибульців" знову тьмяніє - астроном
Джерело:  online.ua

Зірка KIC 8462852, що своїм загадковим миготінням породила теорії про існування інших цивілізацій, знову почала тьмяніти.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter астронома з університету Пенсільванії Джейсон Райт.

Читайте також: "Гора" на зірці: вчені з Польщі зробили цікаве відкриття в астрономії

"Зірка Таббі знову потьмяніла. Я закликаю всіх астрономів, які будуть працювати на телескопах в найближчі 48 годин, отримати її спектр і опублікувати його", - написала Райт.

Зазначимо, що говорити про "зірку прибульців" почали у жовтні 2015 року, коли стало відомо, що світність зірки за останні сім років двічі знижувалася на чверть, що могло вказувати на інопланетну цивілізацію.

З грудня 2009 року до травня 2013 року світність зірки вивчав телескоп "Кеплер", який встановив, що яскравість зірки падала на 0,3% в рік. За півроку після цього світність впала відразу на 2%. Вимір яскравості інших зірок підтвердив припущення щодо того, що KIC 8462852 - унікальне світило, поведінку якого за допомогою існуючих моделей пояснити неможливо.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше вчені з США спростували теорію про те, що коливання яскравості зірки KIC 8462852 пов'язані з інопланетною діяльністю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?