Зустріч Порошенка і Меркель: зроблені різкі заяви по Донбасу, з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Зустріч Порошенка і Меркель: зроблені різкі заяви по Донбасу, з'явилося відео

Зустріч Порошенка і Меркель: зроблені різкі заяви по Донбасу, з'явилося відео

Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час спільного брифінгу з президентом України Петром Порошенком заявила, що перемир'я на Донбасі немає, а Мінські угоди виконуються не повністю.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.

За словами Меркель, на переговорах йтиметься, окрім цих пунктів, ще й про гуманітарну ситуацію, а також про розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном.

"Також йтиметься про те, як нам працювати в рамках Мінських угод у подальшому, та про можливу зустріч у майбутньому у "нормандському форматі", - зазначила Меркель.

Читайте також: Спочатку доступ України до кордону, а потім вибори — Меркель на зустрічі з Путіним

Канцлер додала, що під час переговорів, які відбудуться 20 травня, буде обговорюватися питання проведення реформ в Україні.

"Про ті, які на сьогоднішній день вже відбулися, та про ті, які мають бути продовжені. Також обговоримо допомогу з боку Німеччини, щоб покращити добробут населення України", - зазначила вона.

Порошенко в свою чергу заявив, що Мінський процес необхідно повернути в конструктивне русло.

"Нам потрібно все-таки рішуче діяти далі, щоб повернути мінський процес в конструктивне русло. Я хочу ще раз підкреслити, що ми не бачимо ніякої альтернативи мінським домовленостям і наполягаємо на їх повному виконанні", - сказав президент.

Порошенко повідомив що на зустрічі з Меркель значна частина буде присвячена підвищенню ефективності імплементації мінських угод.

"Що нам треба зробити для того, щоб на Схід нарешті прийшов мир, щоб були виконані вимоги щодо режиму припинення вогню, відведення важкої техніки і артилерії, звільнення українських заручників й імплементація всього пакета з безпеки, який передбачений мінськими угодами, як передумова політичного процесу", - додав він.

Крім того, Меркель заявила, що проінформує Порошенка про зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним, яка пройшла 2 травня.

"Також я буду говорити з паном Порошенком про мою зустріч з Путіним, яка відбулася в Сочі", - сказала канцлер.

Як повідомляв ONLINE.UA, 8 травня Петро Порошенко провів телефонні переговори з Ангелою Меркель, в ході яких обговорив з нею ситуацію на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?