Порошенко розповів, про що домовився з Меркель у Берліні
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розповів, про що домовився з Меркель у Берліні

Порошенко розповів, про що домовився з Меркель у Берліні
Джерело:  interfax.com.ua

Президент Петро Порошенко розповів, що в Берліні обговорив з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель  сценарій чинення тиску на Росію з метою виконання нею Мінських угод.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Значна частина часу була присвячена координуванню дій щодо імплементації Мінських угод. Констатовано, що РФ не виконує Мінські угоди і нам потрібно розробити сценарій, який би мотивував Росію сісти за стіл переговорів і виконати те, що вона обіцяла, в першу чергу щодо компоненту безпеки", - сказав Порошенко.

За словами президента, потрібно зробити все, щоб відновити мир в Україні.

"Крім того, ми домовилися, що якщо Мінські домовленості не будуть виконуватися, то з високою ймовірністю санкції Євросоюзу будуть продовжені. Дуже важливо, що ця зустріч відбулася напередодні саміту "Великої сімки", де на Сицилії питання України буде високо стояти на порядку денному, і це питання буде також присутнє на зустрічі Великої двадцятки", - зазначив глава держави.

Читайте також: Спочатку доступ України до кордону, а потім вибори — Меркель на зустрічі з Путіним

Сторони також обговорили питання двостороннього співробітництва з Німеччиною, в тому числі щодо допомоги Донецькій і Луганській областям.

"Домовлено про фінансову підтримку реформ і констатовано значний успіх української команди в і імплементації реформ", - сказав Порошенко.

Він також повідомив, що робота в "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) буде активізована найближчим часом.

"Ми впевнені в тому, що так само, як немає альтернативи Мінському процесу, так і "нормандський формат" буде активно задіяний найближчим часом", - додав президент.

Порошенко зазначив, що на зустрічі з Меркель також була досягнута домовленість з приводу активної координації дій з новообраним президентом Франції Еммануелем Макроном.

Як повідомляв ONLINE.UA, під час переговорів Меркель і Порошенка стало відомо, що влада Німеччини готова активізувати діяльність "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція, Росія).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?