КНДР показала допит "організатора" замаху на Кім Чен Ина: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

КНДР показала допит "організатора" замаху на Кім Чен Ина: з'явилося відео

КНДР показала допит "організатора" замаху на Кім Чен Ина: з'явилося відео
Джерело:  Гордон

Північнокорейський портал Uriminzokkiri опублікував на YouTube відео за участю людини, яка зізнається в плануванні замаху на лідера КНДР Кім Чен Ина.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ГОРДОН".

За інформацією МДБ КНДР, виконавцем вбивства нібито мав стати громадянин Північної Кореї Кім Сон Ір, який в 2014 році працював в Хабаровському краї Росії, де був завербований південнокорейської розвідкою.

Теракт мав відбутися під час військового параду. У МГБ стверджують, що Кіму передавали техніку для зв'язку і гроші для підкупу співучасників планованого злочину.

Читайте також: Замах на Кім Чен Ина: у КНДР розповіли подробиці про виконавця "жахливого злочину"

За словами Кім Сон Іра, його було обдурено ворожою пропагандою проти республіки, і його втягнули в "жахливий злочин" спецслужби Південної Кореї і США.

Серед способів замаху розглядалося використання отруйної речовини і спеціального пристрою для її розпилення, розповів він. Також у відео показано планшетний комп'ютер і смартфон південнокорейської компанії Samsung - з їх допомогою, імовірно, велося листування з розвідкою Південної Кореї.

Повідомляється, що 5 травня міністерство держбезпеки (МДБ) КНДР повідомило, що Центральне розвідувальне управління США спільно зі спецслужбами Південної Кореї мали намір "направити у країну терористичне угрупування" для ліквідації північнокорейського лідера Кім Чен Ина за допомогою біохімічного речовини.

Як повідомляв ONLINE.UA, у КНДР знову звернулися до обговорення спроби замаху на лідера Кім Чен Ина, якого за інформацією північнокорейських ЗМІ мали отруїти спецслужби США та Південної Кореї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?