Побитого в Мексиці російського блогера перевели у стан штучної коми, його паралізувало
Категорія
Світ
Дата публікації

Побитого в Мексиці російського блогера перевели у стан штучної коми, його паралізувало

Побитого в Мексиці російського блогера перевели у стан штучної коми, його паралізувало
Джерело:  РІА Новини

Російського блогера Олексія Макєєва, якого ледь не лінчували в Мексиці за образи місцевих жителів, паралізувало.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА "Новини".

"Він у стані штучної коми, у нього серйозна черепно-мозкова травма, він паралізований", - повідомив консул Росії в Мехіко Дмитро Болбот.

Консульство домовилося з начальником федеральної поліції штату Кінтана-Роо про виділення посиленої охорони для росіянина.

Читайте також: Побиття росіянина в Мексиці: спливли скандальні подробиці

За словами Болбота, раніше про Макєєва в Росії знімали передачу "Щиросердне зізнання", у якій стверджувалося, що він психічно нездоровий.

Національний інститут міграції Мексики опублікував заяву, в якій повідомляється про намір відомства просити російське консульство сприяти депортації на батьківщину Макєєва. Однак, за словами консула, поки мексиканська влада за допомогою не зверталася. Можлива депортація росіянина може статися тільки після закінчення розслідування обставин нападу на його будинок, який передував зухвалій поведінці росіянина, а також вбивству громадянина Мексики.

Зараз за фактом смерті місцевого жителя генеральною прокуратурою штату Кінтана-Роо ведеться розслідування. За даними прокуратури, у скоєнні вбивства із застосуванням гарпуна підозрюється саме іноземний громадянин. Його персональні дані не розголошуються, проте зазначені в повідомленні ініціали повністю збігаються з ініціалами Макєєва. Сам підозрюваний зараз перебуває в госпіталі і вважається затриманим.

За словами консула, попередні спроби вислати Макєєва з Мексики не увінчалися успіхом, оскільки без його бажання "Росія не може нічого з ним зробити".

Як повідомляв ONLINE.UA, мексиканець, який отримав поранення при спробі лінчувати російського блогера Олексія Макеєва в Канкуні, помер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?