The Guardian розповіла про внутрішні правила для модераторів Facebook
Категорія
Технології
Дата публікації

The Guardian розповіла про внутрішні правила для модераторів Facebook

The Guardian розповіла про внутрішні правила для модераторів Facebook
Джерело:  РБК

Газета The Guardian повідомила про внутрішні правила Facebook щодо модерування сторінок користувачів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.

The Guardian стверджує, що ознайомилося з понад 100 інструкціями, у яких пояснюється, які теми обмежені до публікацій на сторінках користувачів. Серед них розпалювання ненависті, тероризм, порнографія, расизм, а також канібалізм та інформація про договірні матчі в спортивних змаганнях.

Читайте також: Українська аудиторія Facebook зросла на 35% після блокування Вконтакте

Джерело газети в компанії повідомило, що на прийняття рішень модераторам часто дається близько 10 секунд.

«Facebook просто не може контролювати весь контент. Його занадто багато, і з'являється він швидко», - сказав він. При цьому інструкції найчастіше виходять дуже заплутаними. Так, модератор може залишити розміщені на сторінках відеоролики з поганим ставленням до тварин, однак повинен видалити їх, якщо вони є «обурливими».

Заклик до вбивства президента США повинен бути видалений, оскільки він є особою захищеною. Однак невизначені погрози вбивством видаляти необов'язково, оскільки вони не вважаються такими, що заслуговують довіри. Якщо при написанні загрози автор вказує конкретний час і дату, то модератор також повинен це повідомлення видалити.

Як повідомляв ONLINE.UA, Європейська комісія, яка виконує роль антимонопольного регулятора Євросоюзу, 18 травня оштрафувала соціальну мережу Facebook на 110 млн євро за подання неправдивої інформації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?