"Укрзалізниця" заборонила низці російських компаній вантажоперевезення Україною
Категорія
Події
Дата публікації

"Укрзалізниця" заборонила низці російських компаній вантажоперевезення Україною

"Укрзалізниця" заборонила низці російських компаній вантажоперевезення Україною
Джерело:  ua.interfax.com.ua

"Укрзалізниця" заборонила перевезення всіх вантажів і порожніх вагонів, зокрема транзит територією України для низки компаній-власників із Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням, заборонено перевезення у вагонах АТ "Сбербанк Лізинг", "СГ-транс", "НафтоТрансСервіс", "Перша Вантажна Компанія", "Федеральна вантажна компанія", "Промтрансінвест", "Перша Вантажна Компанія в Україні" "Рейл 1520 Сервіс", "Агрокомплекс", "Астон Продукти Харчування Інгредієнти", низки філій "СГ-транс".

Водночас дозволяється прийом до перевезення всіх порожніх власних вагонів власності зазначених компаній, призначенням на Російські залізниці. Заборону введено з 18 травня до скасування.

Читайте також: У Раді готують санкції для порушників блокування російських сайтів

Як пише "Інтерфакс-Україна", в компанії повідомили, що таке рішення викликане дією указу президента Петра Порошенка від 15 травня 2017 року, яким введено в дію відповідне рішення РНБО щодо запровадження санкцій проти низки компаній із РФ.

Раніше повідомлялося, що з огляду на набуття чинності цим указом, зокрема, аеропорт "Сімферополь", Кримська залізниця, Федеральна вантажна компанія (РФ) і низка транспортних компаній підпали під санкції з боку України.

Нагадаємо, 17 травня набув чинності указ президента, яким вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування економічних та інших санкцій. У новому списку санкцій 1228 фізичних і 468 юридичних осіб.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр економрозвитку РФ Максим Орєшкін заявив, що Росія направила в орган із вирішення спорів Світової організації торгівлі (СОТ) запит на проведення консультацій у зв’язку з введеними Україною санкціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?