У Нью-Йорку на аукціоні продадуть сумку з місячним ґрунтом
Категорія
Цікаве
Дата публікації

У Нью-Йорку на аукціоні продадуть сумку з місячним ґрунтом

У Нью-Йорку на аукціоні продадуть сумку з місячним ґрунтом
Джерело:  TJ

Сумку з залишками місячного ґрунту, яку доставив на Землю астронавт Ніл Армстронг, продадуть на аукціоні Sotheby's в Нью-Йорку за 4 мільйони доларів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на tjournal.ru.

Аукціон пройде 20 липня 2017 року, в 48-річницю польоту людини на Місяць.

Біла сумка побувала на Місяці в 1969 році в рамках місії "Аполлон-11". У ній Армстронг доставив на Землю зразки пилу і ґрунту, зібраних в місячному районі під назвою "Море Спокою" (Sea of Tranquility).

За законодавством США, артефакти місячної місії не можуть бути продані приватним власникам. Однак в лютому 2015 року уряд помилково продав сумку жительці Чикаго за 995 доларів на одному з аукціонів в Техасі.

Читайте також: "Зірка прибульців" знову тьмяніє - астроном

Виявилося, що мішок потрапив на виставку через куратора Канзаського центру космосфери і космосу, якого в 2006 році засудили за крадіжку і перепродаж експонатів. Сумку і інші космічні артефакти знайшли у нього в будинку. Але судові пристави, що описують майно, не визнали артефакт і вирішили, що це звичайний мішок, що належить музейному куратору.

У 2016 році окружний суд штату Канзас визнав законним володіння сумкою мешканкою Чикаго. Жінка повернула артефакт собі і відправила його на аукціон, незважаючи на спроби NASA отримати мішок назад. Частина виручених грошей Sotheby's направить на благодійність.

Як повідомляв ONLINE.UA, американська компанія Elysium Space готує до запуску на орбіту меморіальний космічний корабель Elysium Star II.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?