Астронавтам вдалося зробити якісну світлину "ока Саурона"
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Астронавтам вдалося зробити якісну світлину "ока Саурона"

Астронавтам вдалося зробити якісну світлину "ока Саурона"
Джерело:  Naked Science

Обсерваторія ALMA отримала найбільш чіткий на сьогодні знімок осколкового диску навколо зірки Фомальгаут, яка оточена “палаючим” кільцем з пилу і газу; космічний образ дуже схожий на око Саурона із фільму "Володар перснів".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на naked-science.ru.

Знімок осколкового диска навколо зірки Фомальгаут вдалося зробити за допомогою комплексу радіотелескопів ALMA.

"Розташована в 25 світлових роках від Землі в сузір'ї Південної Риби зірка Фомальгаут є однією з найяскравіших у небі. Даний знімок, отриманий за допомогою комплексу радіотелескопів ALMA, демонструє нам саму зірку і пилове кільце навколо неї", - пише видання.

Читайте також: "Зірка прибульців" знову тьмяніє - астроном

Зазначається, що цей диск складається з космічних пилу і газу, які раніше формували щільну хмару екзокомет навколо Фомальгаута. Комети стикалися і руйнувалися протягом довгого часу, поки не сформували рівномірний диск навколо материнської зірки.

Варто зазначити, що у Фомальгаута кілька осколкових дисків. Представлений на знімку є зовнішнім і знаходиться на відстані 20 мільярдів кілометрів від зірки, а його ширина становить 2 мільярди кілометрів.

Як повідомляв ONLINE.UA, американська компанія Elysium Space готує до запуску на орбіту меморіальний космічний корабель Elysium Star II.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?