Беліз розслідує відмивання грошей Януковичем і Манафортом - Bloomberg
Категорія
Політика
Дата публікації

Беліз розслідує відмивання грошей Януковичем і Манафортом - Bloomberg

Беліз розслідує відмивання грошей Януковичем і Манафортом - Bloomberg
Джерело:  Bloomberg

Влада Белізу почала розслідування щодо відмивання коштів екс-президентом-втікачем Віктором Януковичем і американським політтехнологом Полом Манафортом через Киргизстан.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням Bloomberg.

Видання зазначає, що поки Беліз проводить розслідування щодо платежу Януковича на адресу колишнього керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта з рахунку в Киргизстані через Белізький офшор. За словами народного депутата Сергія Лещенка, це була одна зі схем, яку використовувала Партія регіонів з метою відмивання коштів.

Читайте також: Зв'язок путінського олігарха з радником Трампа: західні ЗМІ дізналися всі деталі

Раніше Лещенко повідомляв, що для переказу Манафорту $750 тисяч від Партії регіонів був використаний договір між компанією "Девіс Манафорт" та офшорним підприємством Neocom Systems Limited, зареєстрованим у податковому раю на Белізі.

Даг Сінгх, який очолює компанію International Corporate Services (ICS), що зареєструвала у 2007 році Neocom, розповів, що він отримав численні запити від Департаменту фінансових розслідувань Белізу, який розслідує відмивання грошей.

Влада Белізу відмовилася від подальших коментарів. Директор Neocom Євген Касеєв був недоступний для коментарів. Представник Манафорта заявив, що йому нічого невідомо про такий переказ.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Верховній Раді не підтримали постанову, що передбачає внесення на розгляд Ради національної безпеки та оборони введення санкцій щодо екс-президента-втікача Віктора Януковича та його оточення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?