У Києві відкриють Музей монументальної пропаганди СРСР
Категорія
Культура
Дата публікації

У Києві відкриють Музей монументальної пропаганди СРСР

У Києві відкриють Музей монументальної пропаганди СРСР

Цієї осені в Києві на території Національного комплексу "Експоцентр України" відкриють Музей монументальної пропаганди СРСР, який увійде в топ-10 туристичних об’єктів столиці.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

"Навіщо місту це потрібно? Перш за все, ми отримаємо місце, яке стане своєрідним символом того, що ми перегорнули сторінку комуністичного минулого, як це зробили всі цивілізовані країни Європи. По-друге, ми отримаємо найкращий музей такого характеру в країні, а для столиці це буде ще один привабливий туристичний об’єкт", - заявив заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів сьогодні під час прес-конференції з нагоди старту роботи над створенням музею.

Читайте також: Відкритий після ремонту велотрек у Києві показали з висоти пташиного польоту: з'явилося відео

За його словами, розміщуватиметься експозиція на території ВДНГ (Національного комплексу "Експоцентр України"). Це місце обрано не випадково, адже саме ВДНГ є одним із яскравих символів радянської епохи.

“Наше завдання не забути сторінки радянської історії, а навпаки - пам'ятати її. Пам’ятати як таке, яке ніколи не повинно повернутися. "Ніколи знову" - це саме те, що будуть промовляти експонати музею відвідувачам", - розповів голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Експозицію складатимуть монументальні скульптури зі столиці, регіонів України та приватних колекцій. Які саме пам’ятки розмістять у Музеї, вирішуватиме спеціальна експертна рада. Передбачається, що виставка функціонуватиме за кошти приватних інвесторів.

"Ми розраховуємо на бюджет у 15-10 мільйонів гривень. І хочу наголосити — проект буде не комерційним", - сказав керівник проекту Максим Бахматов.

Музей також матиме освітньо-дискусійний майданчик для всіх, хто цікавиться історико-культурним періодом ХХ століття.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Києві 20 травня лазерним шоу та спортивно-цирковим перфомансом відкрили оновлений велотрек.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?