Російського пропагандиста Шувалова видворили з України - Геращенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Російського пропагандиста Шувалова видворили з України - Геращенко

Російського пропагандиста Шувалова видворили з України - Геращенко

У понеділок, 22 травня, прикордонники видворили за межі України з забороною в'їзду строком на 5 років російського політтехнолога, і заступника директора НІС, що виготовляє програми для телеканалу "Інтер" Ігора Шувалова.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook нардепа, радника голови МВС Антона Геращенка.

"Сьогодні, російский пропагандист, фактичний керівник інформаційної служби телеканалу "Інтер", шеф відомої провокаторши Марії Столяровой - Ігор Шувалов був видворений українськими прикордонниками за межі України з забороною в'їзду строком на 5 років", - написав він.

Геращенко зазначив, що за оперативними даними антиукраїнська діяльність Шувалова використовувалась спецслужбами Російської Федерації в активних заходах впливу по висвітленню спеціально підготовлених та резонансних відомостей через засоби масової інформації, зокрема з висвітлення у ЗМІ репортажів по звинуваченню керівництва України у військовому захваті влади у 2014 році та спланованої акції "Небесна сотня".

Читайте також: Скандал з українським телеканалом: з'явилися нові викриття

"Також зазначений громадянин залучений до широкомасштабної акції щодо зриву євроінтеграційних та сучасних реформ в Україні та бере активну участь у проекті просування Росії, як єдиного нащадка "країни-переможця фашизму у Великій Вітчизняній війні" (а не в Другій світовій) та Росії, як уособлення сучасного антифашизму, провадиться в ідеологічних рамках "Георгіївські стрічки" та "Безсмертний полк", - додав радник голови МВС.

Геращенко нагадав, що вперше СБУ видворила Шувалова з України 28 березня 2014 року, але "під зустрічним тиском співвласників телеканалу "Інтер" на тодішнього голову СБУ Валентина Наливайченко це рішення було відмінено і Шувалов ще три роки продовжував виконувати завдання російської пропаганди, фактично керуючи інформаційним блоком "Інтеру".

Як повідомляв ONLINE.UA, 24 лютого 2016 року колишній шеф-редактор "Інтера", російська журналістка Марія Столярова під наглядом співробітників Служби безпеки України покинула територію України на літаку.

Столярова образила українців, назвавши їх "дрібними людиськами", а Україну обізвавши "мерзенною країною".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?