Доля мінського процесу вирішиться під час саміту G7 - Безсмертний
Категорія
Політика
Дата публікації

Доля мінського процесу вирішиться під час саміту G7 - Безсмертний

Доля мінського процесу вирішиться під час саміту G7 - Безсмертний

Колишній представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Роман Безсмертний заявив, що подальша доля "Нормандського формату" і Мінських домовленостей вирішиться під час саміту G7 в Італії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"Очевидно, що там під час розгляду ключових питань, а вони, на щастя чи на лихо, будуть стосуватися євразійського регіону, і там будуть викладатися і позиція української, і російської сторони. Там буде вирішено і доля "нормандського формату", і доля мінського процесу. А остаточна крапка буде поставлена у липні, коли у Гамбурзі збереться "Група семи" (багато говорять про зустріч там президентів Росії і США). Але основні події почнуть розгортатися після зустрічі "Групи семи", – сказав Безсмертний.

Читайте також: США підтримують нормандський формат, але відмовились брати у ньому участь

Він також додав, що перед самітом "Групи семи" Росія буде намагатися продемонструвати затишшя на Донбасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, 20 травня канцлер Німеччини Ангела Меркель під час спільного брифінгу з президентом України Петром Порошенком заявила, що перемир’я на Донбасі немає, а Мінські угоди виконуються не повністю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?