У США засудили українського хакера на 2,5 роки ув'язнення
Категорія
Світ
Дата публікації

У США засудили українського хакера на 2,5 роки ув'язнення

Мін'юст США
У США засудили українського хакера на 2,5 роки ув'язнення

У США суд визнав винним громадянина України Вадима Єрмоловича у злочинній змові щодо викрадення електронних даних, які мають цінність, з метою отримання вигоди, засудивши його до 30 місяців ув'язнення.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням прес-службу Генеральної прокуратури штату Нью-Джерсі.

"Український хакер був засуджений до 30 місяців тюремного ув'язнення через його участь у міжнародній схемі зламу трьох новинних бізнес-порталів, викрадаючи ще неопубліковані прес-релізи, що містять непублічну фінансову інформацію, та використовуючи цю інформацію для здійснення операцій, які принесли близько $30 млн незаконного прибутку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 29-річний киянин Єрмолович визнав свою вину раніше. За документами, представленими в суді, громадянин України брав участь у хакерському зламі бізнес-порталів Marketwired L.P., PR Newswire Association LLC (PRN) та Business Wire. Він зізнався, що злам мережі PRN відбувався в період з січня по березень 2013 року. Крім того, Єрмолович визнав, що продавав неопубліковані прес-релізи, вкрадені в мережі Marketwired, та мав доступ до мережі Business Wire.

Читайте також: Російські хакери намагалися зламати аккаунти Twitter 10 тисяч працівників Пентагону - ЗМІ

П'ятьом іншим учасникам змови – двом хакерам і трьом торговцям цінними паперами – також висунуті звинувачення. При цьому зазначається, що серед них троє громадян України – 29-річний Іван Турчинов, 25-річний Олександр Єременко і 34-річний Павло Дубовий. Двоє інших – 52-річний Аркадій Дубовий, і 30-річний Ігор Дубовий, є резидентами американського штату Джорджія, США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?