Майже за тиждень відвідуваність "Вконтакте" впала на 3 млн візитів
Категорія
Події
Дата публікації

Майже за тиждень відвідуваність "Вконтакте" впала на 3 млн візитів

Майже за тиждень відвідуваність "Вконтакте" впала на 3 млн візитів

Відвідуваність російської соціальної мережі "Вконтакте" в Україні впала на 3,35 млн візитів за 5 днів (на 20 травня 2017 року)  блокування доступу.

Про це свідчать дані SimilarWeb, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

До введення санкцій щоденна відвідуваність соцмережі в Україні становила в середньому 10,1 млн візитів. 20 травня українські інтернет-користувачі відвідали соціальну мережу 6,75 млн разів.

Соціальна мережа "Однокласники" втратила в середньому 1,67 млн візитів з майже 4,6 млн.

Відвідуваність російського інтернет-порталу yandex.ua знизилася приблизно на 2 млн візитів з 6 млн.

Читайте також: У Раді готують санкції для порушників блокування російських сайтів

Також зазначається, що російський інтернет-портал mail.ru недорахувався 1,22 млн візитів при загальній середній відвідуваності 4,62 млн.

За словами аналітика відділу маркетингу в SimilarWeb Павла Тучинського, представлені дані в переважній більшості випадків враховують відвідувачів з України, які зайшли на заблокований інтернет-ресурс через VPN.

"Якщо користувач спочатку зайшов в інтернет не через VPN, що, як правило і відбувається, ми побачимо країну-оригінал", - розповів Тучинський.

Варто також відзначити, що наразі не всі інтернет-провайдери України виконали указ президента про санкції від 15 травня 2017 року.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко пояснив підписання указу про заборону російських сайтів, у тому числі і "Вконтакте", міркуваннями безпеки.

При цьому він вважає, що заборону популярних соцмереж може бути скасовано в разі припинення російської агресії на сході України.

Як повідомляв ONLINE.UA, в останній версії "Яндекс.Браузеру" для мобільних телефонів на базі ОС Android впровадили VPN на програмному рівні, завдяки чому можна обходити блокування російських сервісів Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?