РНБО має заблокувати доступ до сайтів бойовиків - Геращенко
Категорія
Політика
Дата публікації

РНБО має заблокувати доступ до сайтів бойовиків - Геращенко

РНБО має заблокувати доступ до сайтів бойовиків - Геращенко
Джерело:  Укрінформ

Рада національної безпеки України має заблокувати доступ до інформаційних ресурсів бойовиків, які діють на території окупованого Донбасу.

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

«А чому сепаратистські сайти вільно працюють в Україні? У нас журналісти на них не посилаються. А там уже українську армію називають не інакше як «карателі». Там же ніяк інакше не називають святі для кожного українця події 2014 року - нашу Революцію Гідності - як «переворотом». Звичайно, є питання до РНБО, чому це питання не було розглянуто під час абсолютно правильної дискусії по російським сайтам», - сказала Геращенко.

За її словами, народні депутати будуть спрямовувати відповідні запити до РНБО та профільних міністерств - «а що ми тут будемо робити, хіба це не розпалювання міжнаціональної ворожнечі, хіба не неповага до територіальної цілісності України?».

Читайте також: Україна вимагає від бойовиків звільнення 128 заручників - Геращенко

Водночас перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова повідомила, що МІП проводить відповідну роботу з відслідковування та моніторингу відповідних інформаційних ресурсів бойовиків.

За її словами, рішення з цього приводу має бути прозорим та із залученням громадянського суспільства, експертів у цій сфері.

«Наша логіка була така, що ті напрацювання, які робить робоча група під головуванням заступника міністра інформаційної політики Дмитра Золотухіна, передаються до СБУ. І відповідно очікуємо на рішення судів», - сказала Джапарова.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій стосовно низки фізичних та юридичних осіб, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники". Указ буде введений в дію після офіційного оприлюднення у ЗМІ.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко пояснив підписання указу про заборону російських сайтів, у тому числі і "Вконтакте", міркуваннями безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?