Савченко просить Порошенка накласти вето на скасування її закону
Категорія
Політика
Дата публікації

Савченко просить Порошенка накласти вето на скасування її закону

Савченко просить Порошенка накласти вето на скасування її закону

Народний депутат Надія Савченко вважає, що скасування так званого "закону Савченко" суперечить Конституції і просить президента Петра Порошенка ветувати це рішення Верховної Ради.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.

"Голосування у Верховній Раді України 18 травня 2017 року за фактичне припинення дії формули зарахування судом одного дня перебування у слідчому ізоляторі за два дні позбавлення волі, яка була введена Законом України, де я була одним з авторів, напряму порушує дію ст. 22 Конституції України", - написала політик.

Читайте також: "Все нормально. Які проблеми?": Савченко про скасування її закону

Савченко вважає, що "при ухваленні нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод".

Через це нардеп просить Порошенка накласти вето на рішення парламенту скасувати її закон.

"Звертаю увагу Президента України, як гаранта Конституції України, що вiн повинен застосувати право вето щодо Проекту Закону, який було прийнято 18 травня аби не допустити порушення конституційних прав українців", - зазначила Савченко.

Крім того, Савченко також направила листа до Уповноваженого з прав людини з пропозицією звернутися з цього приводу в КС.

Як повідомляв ONLINE.UA, за час дії так званого "закону Савченко" на свободу достроково вийшли 8,7 тисячі ув’язнених, з яких 1313 осіб підозрювали в скоєнні тяжких злочинів. При цьому протягом 2016 року 55 вбивств в Україні скоїли саме злочинці з числа звільнених у рамках "закону Савченко".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?