"Чи всі зрозуміли, що закон підпишу?": Порошенко про мовні квоти на ТБ
Категорія
Політика
Дата публікації

"Чи всі зрозуміли, що закон підпишу?": Порошенко про мовні квоти на ТБ

"Чи всі зрозуміли, що закон підпишу?": Порошенко про мовні квоти на ТБ
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що підпише закон про 75% квоту мовлення українською мовою на загальнодержавних телеканалах.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави держави.

"Кілька разів публічно звертав увагу власників та менеджерів каналів на неприпустимо низьку частку української мови. У декого - на рівні 15%! Панове, ви назву країни забули?! Закликав індустрію вирішити цю проблему в порядку самоорганізації - не почули. Що ж, все врегулює закон", - написав Порошенко.

Читайте також: Мовні квоти в Україні: в мережі яскраво показали, чому вони важливі

За словами президента, для прийняття закону був врахований позитивний досвід на радіо.

"Врахували позитивний досвід радіо. Гарантували права неукраїномовних. На рівні обласних та місцевих каналів за російською та іншими мовами зафіксовано 40% ефіру. Подбали і про кримськотатарську. Отже, українській мові на українському ТБ - бути! PS: Чи всі зрозуміли, що закон підпишу?", - додав Порошенко.

Нагадаємо, законопроект встановлює, що для телерадіоорганізацій загальнонаціональної категорії мовлення, частка передач та/або фільмів українською мовою має становити не менше як 75% протягом доби у кожному з проміжків часу з 7.00 до 18.00 та з 18.00 до 22.00;

Як повідомляв ONLINE.UA, у вівторок, 23 травня, Верховна Рада ухвалила в другому читанні й в цілому законопроект №5313 про мовні квоти на телебаченні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?