У Нацраді пообіцяли, що скоро українське радіо покриє весь окупований Донбас
Категорія
Події
Дата публікації

У Нацраді пообіцяли, що скоро українське радіо покриє весь окупований Донбас

У Нацраді пообіцяли, що скоро українське радіо покриє весь окупований Донбас
Джерело:  Укрінформ

Скоро у населеному пункті Часів Яр Донецької області буде запущено потужний середньохвильовий передавач, який транслюватиме Перший канал українського радіо на усі окуповані райони Донбасу.

Про це заявив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Найближчим часом ми плануємо запустити потужний середньохвильовий передавач, сигнал з якого - це буде Перший канал Українського радіо - за нашими розрахунками, має охоплювати повністю усі окуповані райони Донецької і Луганської областей", - сказав Костинський.

Читайте також: Ватажок ДНР зробив заяву щодо нового українського радіо: опубліковано відео

Нагадаємо, у вівторок, 23 травня, Верховна Рада ухвалила в другому читанні й в цілому законопроект №5313 про мовні квоти на телебаченні.

Законопроект встановлює, що для телерадіоорганізацій загальнонаціональної категорії мовлення, частка передач та/або фільмів українською мовою має становити не менше як 75% протягом доби у кожному з проміжків часу з 7.00 до 18.00 та з 18.00 до 22.00;

Як повідомляв ONLINE.UA, у січні Нацрада з питань телебачення і радіомовлення повідомила, що жителі окуваних територій Донецької та Луганської областей зможуть слухати українські радіопередачі на середніх хвилях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?