Електромагнітне випромінювання може викликати алергічні реакції і навіть смерть – доктор біологічних наук
Категорія
Культура
Дата публікації

Електромагнітне випромінювання може викликати алергічні реакції і навіть смерть – доктор біологічних наук

Електромагнітне випромінювання може викликати алергічні реакції і навіть смерть – доктор біологічних наук
Джерело:  online.ua

Електромагнітне випромінювання в квартирі, будинку чи офісі може викликати у людей алергічні реакції та навіть призвести до летального результату.

Про це у програмі Руденко.ONLINE.UA повідомила доктор біологічних наук, завідувач лабораторії клітинної радіобіології Державної установи "Національний науковий центр радіаційної медицини НАМН України" Галина Лавренчук.

"Науковими дослідженнями було показано що у осіб, які постійно перебувають в електромагнітному полі, починаються розлади нервової системи. Починається дратівливість, тривожність, порушення сну. Починаються зміни в синтезі адреналіну, який викликає постійний стрес в організмі , порушується серцево-судинна діяльність, підвищується тиск, змінюється імунна система. Особливо сильний вплив йде на жіночу статеву систему - вражається ембріон", - сказала Лавренчук.

Читайте також: Випромінювання від екрану телефонів впливає на сон людини

За словами експерта, деякі люди надчутливі до електромагнітного випромінювання.

"Є люди, які надчутливі до цього випромінювання, воно викликає у них алергічні реакції і може призводити навіть до смерті", - додала Лавренчук.

Щоб виявити вплив випромінювання потрібно звернути увагу на відчуття тривоги, дратівливості, порушення сну, адже нервова система та очі вражаються в першу чергу.

"Дуже важко відокремити ці клінічні симптоми від інших порушень у нашому житті. Потрібно звернути увагу на те, що не тільки у вас є почуття тривоги, але й у вашого чоловіка, діти бігають знервовані. Також слід звернути увагу на те, що вас оточує: подивитися в вікно, де знаходяться станції мобільного зв’язку", - додала Лавренчук.

Експерт пояснила, що за міжнародними нормами відстань від ретрансляторів до приміщення, в якому чи живуть люди, чи працюють, повинна бути не менше 1,5 км.

Якщо ви відчуваєте шкідливий електромагнітний вплив від ретрансляторів, потрібно звернутися в організацію, яка може поміряти спеціальними детекторами напруженість електромагнітного поля в даному місці.

"Ця організація називається "Укрчастотнагляд", але є зараз і приватні організації, які поміряють фон і частоту випромінювання у вашому будинку", - сказала Лавренчук.
Якщо є порушення норм, можна поскаржитися в санепідемстанцію, яка повинна контролювати ефективність та вплив на людину ретрансляторів, якими нашпиговане місто.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?