Харківського сепаратиста засудили до 6 років позбавлення волі
Категорія
Події
Дата публікації

Харківського сепаратиста засудили до 6 років позбавлення волі

Харківського сепаратиста засудили до 6 років позбавлення волі

Київський районний суд міста Харків засудив місцевого сепаратиста, одного із засновників місцевого антимайдану Юрія Апухтіна до шести років позбавлення волі за публічні заклики до повалення конституційного ладу України, а також участь масових заворушеннях.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Апухтін був лідером громадського руху "Юго-Восток" і навесні 2014 року був активним учасником подій "руської весни".

Читайте також: Суд у Києві оголосив вирок трьом чоловікам, що торік побили бійця АТО в кафе

Зокрема суд визнав доведеним той факт, що Апухтін 8 квітня 2014 року публічно закликав до погрому автобусів з правоохоронцями, які здійснювали охорону громадського порядку на площі Свободи і в будівлі Харківської ОДА, під час кількох мітингів закликав не визнавати чинну владу і організовано боротися проти неї, домагаючись федералізації держави і створення адміністративного утворення, в яке повинні були увійти південні і східні області України.

Невизнання Апухтіним своєї провини суд розцінив як бажання уникнути відповідальності.

За сукупністю злочинів суд призначив Апухтін покарання у вигляді 6 років позбавлення волі. До вступу вироку в законну силу суд встановив Апухтін запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців - до 22 липня.

У свою чергу, підсудний заявив, що не визнає вирок і додав, що причетні до залучення його до кримінальної відповідальності поплатяться.

Адвокат Апухтіна Дмитро Тихоненков під час брифінгу зазначив, що захист оскаржить вирок Київського райсуду Харкова.

"Я вважаю вирок необґрунтованим. Він підлягає скасуванню, тому, звичайно, буде подаватися апеляційна скарга ", - сказав Тихоненков.

Адвокат розцінив рішення суду як політично мотивоване.

"Я бачу, що цей вирок необґрунтований. Як громадянин я просто обурений. Для мене це явне переслідування за політичними мотивами. Все, що сьогодні прочитали Апухтіну, можна брати 2014 рік, Майдан, і всім людям, які там були присутні, це ставити в провину, але не Апухтіну сьогодні ", - зазначив Тихоненков.

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 березня Київський районний суд Харкова виніс вироки чотирьом учасникам подій квітня 2014 року, під час яких було проведено захоплення будівлі Харківської ОДА.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?