Україна готує важливі докази проти Росії щодо анексії Криму - Петренко
Категорія
Події
Дата публікації

Україна готує важливі докази проти Росії щодо анексії Криму - Петренко

Україна готує важливі докази проти Росії щодо анексії Криму - Петренко
Джерело:  5 канал

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що Україна має нові докази у справі проти Росії, яка розглядається в Європейському суді з прав людини.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: У Кремлі відреагували на рішення ЄСПЛ присудити компенсацію родичам загиблих у Беслані

"Можу сказати однозначно, що з тими доказами, які ми подали по Криму, всі ті розповіді тої сторони (Росії – ред.), що у них це була підтримка кримського народу і що нічого не готувалося і що "зелені чоловічки" це були ополченці тощо, – це повна брехня, яка спростовується нашою позицією", - розповів міністр.

"Тому іде дуже інтенсивна робота на "юридичній війні". І я переконаний, що за нами успіх. Ми маємо хороші новини Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Туди Україна подала вже додаткові пояснення по суті у справі про Крим. Дуже багато доказів було подано і я можу анонсувати, що на наступному тижні буде презентація низки доказів, які ми встановили спільно з колегами із різних правоохоронних органів, і будуть свідки, які зголосилися вийти в публічну площину і дати інформацію для українських громадян по тих фактах, які ми зараз відправили до ЄСПЛ", - додав Петренко.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідер кримських татар Мустафа Джемілєв заявив, що повернути Крим з-під російської анексії військовим шляхом дуже небезпечно, адже Кремль розмістив на території півострову 6 ядерних боєголовок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?