В "Інтер Медіа Груп" заявили про шкоду квот для українського ТБ
Категорія
Культура
Дата публікації

В "Інтер Медіа Груп" заявили про шкоду квот для українського ТБ

В "Інтер Медіа Груп" заявили про шкоду квот для українського ТБ
Джерело:  Інтер

В українській медіагрупі Inter Media Group вважають, що законопроект щодо введення мовних квот, прийнятий у Верховній Раді України 23 травня, нашкодить українському телебаченню.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву медіагрупи, що була оприлюднена ввечері 23 травня.

"Ми категорично проти цього закону, який практично забороняє використання в телевізійному ефірі України будь-яких мов, окрім української. І питання не в ставленні до мов - української чи російської. Питання в ставленні до прав людини", - йдеться у заяві.

Читайте також: Мовні квоти в Україні: в мережі яскраво показали, чому вони важливі

"Цей закон порушує права мільйонів громадян України, для яких російська мова є рідною. А також він порушує права носіїв інших регіональних мов, яких, окрім російської, в Україні 17. Крім того, цей закон вносить розкол у суспільство, нагнітає і без того напружену ситуацію", - також зазначили в Inter Media Group.

У медіагрупі впевнені, що прийнятий законопроект завдасть серйозної шкоди українському телебаченню: "Неможливо в потрібному обсязі створити якісний контент українською мовою або в такому ж обсязі зробити якісний дубляж - отже, погіршиться якість телевізійного продукту українською мовою".

"Обсяг українського телевізійного ринку не дозволить створити якісний різножанровий україномовний продукт в обсягах, яких вимагає цей закон, - зазначили в заяві. - Російська мова - одна зі світових мов. Цією мовою мільйонними накладами видана навчальна і художня література, знято безліч якісних фільмів. Не можна позбавляти українців доступу до такого важливого контенту. Ми вже бачимо, до чого привів закон про введення квот на україномовні пісні на українських радіостанціях, - скільки в ефірі з'явилося низькопробного продукту".

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 травня депутати Верховної Ради проголосували за внесення змін до Закону щодо мови аудіовізуальних ЗМІ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?