Олігарху Грановському оголошено про підозру
Категорія
Події
Дата публікації

Олігарху Грановському оголошено про підозру

Олігарху Грановському оголошено про підозру
Джерело:  online.ua

Українському олігарху Олександру Грановському оголошено про підозру за рядом злочинів - ухиленні від сплати податків та фіктивному підприємництві.

Про це йдеться у заяві Генеральної прокуратури України на Facebook, повідомляє ONLINE.UA.

Стало відомо, що розслідування (департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України) було пов'язане з діяльністю великого тютюнового трейдера, монополіста ринку ТОВ "Тедіс Україна", до якого має стосунок Грановський.

Читайте також: У ГПУ розповіли, коли постануть перед судом Курченко та Клименко

"За результатами проведеного досудового розслідування здобуто достатньо доказів для повідомлення про підозру мешканцю міста Одеса українському олігарху О. Грановському у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 КК України (ухиленні від сплати податків, що входять в систему оподаткування, введених в установленому законом порядку, вчиненому особою, яка зобов’язана їх сплачувати, і які призвели до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 205 КК України (фіктивному підприємництві, тобто створенні суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України", - йдеться у заяві.

"Як встановлено під час досудового розслідування, О. Грановський за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ "Тедіс Україна" яким вже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів у сфері господарської діяльності, створив злочинну схему ухилення від сплати податків, від якої підконтрольні мільйонеру підприємства були вигодонабувачами. У зв’язку з викладеним, 23.05.2017 слідчими та прокурорами Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України О. Грановського повідомлено про підозру у вчиненні вищевказаних кримінальних правопорушень", - повідомили у ГПУ.

У ГПУ наголосили, що розслідування гучної справи триватиме ще деякий час.

 Як повідомляв ONLINE.UA, в кінці квітня стало відомо, що "Тедіс Україна", якого підозрюють у фінансуванні бойовиків ДНР-ЛНР, сплатив найбільший в історії Антимонопольного комітету штраф у розмірі 300 мільйонів гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?