ГПУ почала розслідування проти першого заступника директора НАБУ
Категорія
Події
Дата публікації

ГПУ почала розслідування проти першого заступника директора НАБУ

ГПУ почала розслідування проти першого заступника директора НАБУ

Генпрокуратура розслідує ухиляння від сплати податків і приховування громадянства Грузії при прийомі на роботу першим заступником директора НАБУ Гізо Углавою.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українські новини", що цитують рішення суду від 13 травня.

ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні від 24 березня за фактами внесення неправдивих відомостей у офіційні документи, їх використання та зловживання службовим становищем посадовцями правоохоронних органів.

Читайте також: Керівника податкової служби Луганщини часів Януковича затримали з $3,8 млн в сумці

"Згідно з отриманими даними, в момент призначення на посаду першого заступника директора НАБУ (25 квітня 2015 року), він не втратив громадянства Грузії, перебував на обліку Служби громадянства та міграції Грузії і фактично мав громадянство зазначеної держави до червня 2016 року", - йдеться у заяві ГПУ.

Зазначається, що закон "Про державну службу" позбавляє права громадян іншої країни на державну службу, і посадовці навмисне використали своє посадове становище при перевірці кандидата.

Крім іншого, розслідується факт можливого ухилення Углави від сплати податків. Так, у 2016 році він отримав прибуток у розмірі 3,38 мільйонів гривень, проте не сплатив до держбюджету 608,5 тис гривень (18%) податків.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ГПУ заявила про затримання співробітника НАБУ на хабарі в 150 тисяч доларів, при цьому в Бюро цю інформацію спростували.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?