НАБУ вважає фальсифікацією розслідування ГПУ проти першого заступника директора Бюро
Категорія
Політика
Дата публікації

НАБУ вважає фальсифікацією розслідування ГПУ проти першого заступника директора Бюро

НАБУ вважає фальсифікацією розслідування ГПУ проти першого заступника директора Бюро
Джерело:  online.ua

НАБУ розпочало кримінальне провадження за фактом фальсифікації Генпрокуратурою справи проти першого заступника директора Бюро Гізо Углави.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua, що цитують "Українські новини".

Нагадаємо, що ГПУ звинувачує Гізо Углаву у прихованні громадянства Грузії при прийомі на держслужбу, а також в ухилянні від сплати податків.

"Ми реєструємо зараз кримінальне провадження за фактом фальсифікації працівниками Генеральної прокуратури провадження", - підкреслив Ситник та назвав обставини розслідування ГПУ "надуманими".

Читайте також: Керівника податкової служби Луганщини часів Януковича затримали з $3,8 млн в сумці

Він зазначив, що кримінальне провадження розпочали за статтями про зловживання владою, службове підроблення, втручання у діяльність правоохоронця.

Крім іншого, голова НАБУ пояснив, що громадянство Грузії втрачається автоматично після отримання громадянства іншої країни, у той час як несплати 608 526,9 гривень податків до держбюджету недостатньо для відкриття кримінального провадження. За його словами, термін сплати цього податку ще не настав, і вся сума буде сплачена вчасно.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ГПУ заявила про затримання співробітника НАБУ на хабарі в 150 тисяч доларів, при цьому в Бюро цю інформацію спростовують.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?