Насіров допоміг у затриманні колишніх податківців Януковича - Матіос
Категорія
Події
Дата публікації

Насіров допоміг у затриманні колишніх податківців Януковича - Матіос

Насіров допоміг у затриманні колишніх податківців Януковича - Матіос
Джерело:  ТСН

Відсторонений від обов'язків голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров допоміг слідству щодо злочинних дій співробітників колишнього міністерства доходів, частину з яких було затримано 24 травня у рамках масштабної антикорупційної операції.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

Читайте також: Керівника податкової служби Луганщини часів Януковича затримали з $3,8 млн в сумці

"Операція почалася о шостій ранку - від Трускавця до Маріуполя. Цю операцію нам не вдалося би зробити, якби нам не допомагав голова фіскальноі служби Роман Насіров", - вважає Матіос.

"Тому що ми розібралися в недрах податкової всі тільки завдяки його старанням. Я не соромлюся сказати, що це людина, яка в цьому сегменті зробила все, для того щоб розкрити всі ці податкові майданчики і допомогти нам зібрати докази причетності як жінок, так і чоловіків. А ці люди не останні в державі, це царі і боги періоду режиму Януковича", - наголосив головний військовий прокурор.

На запитання журналістів про те, чи сприятиме це пом'якшенню позиції прокуратури у справі Насірова, якого підозрюють у зловживанні владою і службовим становищем, у результаті чого державі було завдано збитків на суму майже 2 млрд гривень, Матіос відповідати відмовився.

Нагадаємо, операція проводиться на території 15 областей України. 8 з 23 підозрюваних були затримані в Києві, у той час як інші будуть доставлені до Жулян. За словами Матіоса, на даний момент проводится 454 обшуки. У слідчих діях беруть участь понад 2 тисячі працівників Нацполіції та військової прокуратури.

Згідно із підрахунками правоохоронних органів, державі через злочинні дії екс-чиновників було завдано збитків майже на 100 млрд гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?