За часів Януковича Україна зазнала збитків на $40 мільярдів - Луценко
Категорія
Політика
Дата публікації

За часів Януковича Україна зазнала збитків на $40 мільярдів - Луценко

За часів Януковича Україна зазнала збитків на $40 мільярдів - Луценко
Джерело:  online.ua

За час президентства Віктора Януковича країна зазнала збитків на суму в понад $40 мільярдів.

Про це заявив Генпрокурор України Юрій Луценко в рамках виступу на засіданні Верховної Ради України 24 травня після року на посту Генпрокурора, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: 10 невиконаних обіцянок генпрокурора Юрія Луценка

"За експертним висновком, за часів Януковича Україні була нанесена шкода у понад $40 мільярдів. Це приблизно одна річна видаткова частина державного бюджету", - підкреслив Луценко.

За його словами, у кримінальних провадженнях проти високопосадовців часів Януковича вже було відшкодовано 360 мільйонів гривень.

Так, на лаві підсудних опинилося 32 екс-посадовця та керівники фіктивних підприємств, серед яких: колишній заступник голови НБУ, директор підрозділу Нацбанку, два керівника податкової Печерського району, голова Департаменту "СЄПЕК", екс-голова Київської ОДА.

З них вже отримали вирок 16 колишніх чиновників, у числі яких: екс-заступник голови Мінекономрозвитку, голова Аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, заступник голови правління "Нафтогазу України", голова податкової міліції.

Як повідомляв ONLINE.UA, Юрій Луценко назвав початок суду над Віктором Януковичем своїм найбільшим досягненням на посту Генпрокурора.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?