Штучний інтелект Google переміг кращого в світі гравця в го
Категорія
Технології
Дата публікації

Штучний інтелект Google переміг кращого в світі гравця в го

Штучний інтелект Google переміг кращого в світі гравця в го
Джерело:  popmech.ru

Штучний інтелект Google AlphaGo виграв партію го з кращим у світі гравцем Ке Цзе.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Популярная механика".

Читайте також: Google навчив штучний інтелект малювати: опубліковані фото

Зазначається, що у грі брала участь остання версія системи, що використовує вдесятеро менше потужностей, ніж попередня, яка підключалася до хмарного сервера.

Система AlphaGo вирвалася вперед в самому початку гри з рахунком 10-15, і, хоча Ке Цзе іноді обходив її, виграла гру з відривом у пів очка. Сам Ке Цзе визнав, що багато з ходів AlphaGo були "елегантними" та нестандартними.

Автор системи Деміс Хассабіс розповів, що система була запрограмована на максимізацію своїх шансів на перемогу, і у майбутньому її можна буде налаштовувати на різні цілі, наприклад, - на збільшення максимального розриву очок.

Другий матч Ке Цзе і AlphaGo пройде 25 травня, а третій - 27 травня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Китаї представили людиноподібного робота Цзя Цзя. Примітно, що в ході інтерв’ю з журналістом робот-жінка не змогла відповісти на жодне запитання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?