Вчені США розповіли про причини виникнення гігантських морських тварин
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені США розповіли про причини виникнення гігантських морських тварин

Вчені США розповіли про причини виникнення гігантських морських тварин
Джерело:  Phys.org

Гігантські морські тварини з'явилися внаслідок кліматичних змін.

Про це заявили вчені з університету Чикаго і Стенфордського університету, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Phys.org.

Читайте також: Несподіваний динозавр: унікальна знахідка здивувала вчених, з'явилися фото і відео

В рамках дослідження вчені проаналізували останки 63 видів вимерлих вусатих китів та простежили за еволюцією ссавців за останні 30 мільйонів років. З'ясувалося, що великі кити з'явилися лише 2-3 мільйони років тому.

У той самий час, після появи великих китів, стали рідше зустрічатися невеликі морські ссавці, і великі розміри стали характерними одразу для декількох груп тварин.

За думкою вчених, на кормові запаси китів вплинули кліматичні зміни: у цей період збільшився крижаний покрив Північної півкулі, та прибережні води були збагачені поживними речовинами. Також зазначається, що великі розміри є вигідними, коли тварина повинна мати доступ до щільного скупчення видобутку, а також якщо їй потрібно мігрувати на тисячі кілометрів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше вчені з Австралії та Нової Зеландії знайшли найдавніші з відомих науці залишки мікроорганізмів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?