Стало відомо, в які церкви ходять українці - дослідження
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо, в які церкви ходять українці - дослідження

Стало відомо, в які церкви ходять українці - дослідження
Джерело:  online.ua

За даними нового соціологічного дослідження від Центру Разумкова, кількість прихожан Української православної церкви Київського патріархату значно перевищує число прихильників Московського патріархату.

Про це розповів архієпископ УПЦ Київського патріархату Євстратій Зоря на своїй сторінці у Facebook, повідомляє ONLINE.UA.
Так, до Київського патріархату зарахували себе 38,8% прихожан. За Московський патріархат виступили 17,4% віруючих.

1,5% респондентів назвали себе парафіянами Української автокефальної православної церкви, а 35,7% - визначили себе як "просто православний".

Читайте також: У католицької церкви з'явилися нові святі
Також, згідно з даними дослідження, 7,7% вважають, що Українська православна церква є частиною Російської православної церкви. Ще 29,2% впевнені, що православні повинні згуртуватися навколо УПЦ КП. А 20,5% вважають, що православні повинні об'єднатися в єдину Церкву, яка буде домагатися незалежності.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Українській греко-католицькій церкві заявили, що через недотримання законності будівництва на Микільській Слобідці в Києві руйнується Патріарший собор Воскресіння Христового.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?