Кіберполіція просить повідомляти про провайдерів, які не блокують російські сайти
Категорія
Події
Дата публікації

Кіберполіція просить повідомляти про провайдерів, які не блокують російські сайти

Кіберполіція просить повідомляти про провайдерів, які не блокують російські сайти
Джерело:  online.ua

Кіберполіція попросила громадян повідомляти про провайдерів, які не блокують, заборонені указом президента Петра Порошенка, російські інтернет-ресурси.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на департамент Кіберполіції.

"Департамент кіберполіції Національної поліції України закликає громадян повідомляти про факти невиконання провайдерами Указу Президента України", -йдеться у повідомленні.

Зазначається, що низка українських компаній вже почали заходи з обмеження доступу до веб-сайтів, зазначених у переліку рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Читайте також: В'ятрович пояснив, чому заборона російських сайтів викликала несприйняття в українському суспільстві

У Кіберполіції уточнили, що кожен провайдер телекомунікаційних послуг в Україні зобов’язаний заблокувати доступ до вказаних в переліку Інтернет-ресурсів.

"Україна вперше ввела санкції щодо російських компаній Інтернет та медіагалузі, таких як: «Mail.ru Group», «Яндекс», «ВКонтакте», «Одноклассники», які є знаряддями гібридної війни. Саме ці важелі активно використовує ФСБ Російської Федерації, як агрегатор інформаційної агресії проти України, для проведення інформаційно-пропагандистських атак проти України", - додали в департаменті Кіберполіції.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Петро Порошенко заявив, що рішення про заборону російських соцмереж ВКонтакте, Однокласники та сервіси Яндекс і Mail.ru може бути скасовано після припинення російської агресії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?