Портников розповів, як боротися з інформаційним впливом Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Портников розповів, як боротися з інформаційним впливом Росії

Портников розповів, як боротися з інформаційним впливом Росії
Джерело:  online.ua

На думку журналіста, публіциста Віталія Портникова, деякі українські канали є клонами російського Кремля, і, щоб боротися з інформаційним впливом Росії, потрібно дотримуватись певних правил.

Про це він сказав у програмі Руденко.ONLINE.UA.

Розмірковуючи над тим, чи достатньо докладають зусиль державні регуляторні органи, щоб в Україні було менше ЗМІ, які маніпулюють думкою громадськості, Портников відповів, що наразі в країні існує багато "клонів від Кремля".

"І ці клони від Кремля з'являються, тому що тут (в Україні – Ред.) величезна кількість людей, які продовжують мислити по-кремлівськи. Для цього не потрібен Путін. Для цього достатньо внутрішніх акторів", - додав журналіст.

Читайте також: "Чи всі зрозуміли, що закон підпишу?": Порошенко про мовні квоти на ТБ

Портников перерахував методи боротьби з "кремлівським впливом". На його думку, особливу увагу потрібно звертати на справжніх власників інфоресурсів.

"Обмеження інформаційного впливу; увага до того, хто є справжнім власником інформаційного ресурсу; обмеження можливості володіння інформаційними ресурсами особами, які є під слідством чи під підозрою; демонополізація ринку ЗМІ. Тому що люди, які одночасно володіють "заводами, пароходами" та іншими засобами власності, не мають одночасно володіти медіаресурсами. Це не може бути іграшка, це має бути бізнес. А у нас - це додаток до феросплавних заводів", - сказав Портников.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вівторок, 23 травня, Верховна Рада ухвалила в другому читанні й в цілому законопроект №5313 про мовні квоти на телебаченні.

Нагадаємо, законопроект встановлює, що для телерадіоорганізацій загальнонаціональної категорії мовлення частка передач та/або фільмів українською мовою має становити не менше як 75% протягом доби у кожному з проміжків часу з 7.00 до 18.00 та з 18.00 до 22.00

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?