Не може член БПП бути незалежним генпрокурором - Рабінович про Луценка
Категорія
Політика
Дата публікації

Не може член БПП бути незалежним генпрокурором - Рабінович про Луценка

Не може член БПП бути незалежним генпрокурором - Рабінович про Луценка
Джерело:  YouTube

Представники нинішньої влади в Україні не здатні або не мають наміру вирішувати проблеми держави і населення, тому потрібно відправити уряд у відставку, ухвалити нову Конституцію і скасувати посаду президента, заявив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

Про це він сказав у вівторок 23 травня в ефірі програми "Вечірній прайм" на телеканалі "112 Україна".

"Звіт Луценка (генпрокурор Юрій Луценко. - Ред.) нічого не вартий, а ось звіт уряду - це серйозно, тому що його потрібно відправити у відставку. Після довгих бюрократичних боїв я нарешті вчора зареєструвався на сайті Верховної Ради, прийнятий мій законопроект про звіт уряду. Тепер у пана Гройсмана (прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. - Ред.) немає жодної юридичної причини не з'явитися в парламент. Він раніше говорив, що ніхто не подавав. Я подав, тепер подивимося на Гройсмана", - заявив Рабінович.

За його словами, народним депутатам ні до чого звіти про роботу генпрокурора, поки вони не уповноважені відправити його у відставку. "Що б Луценко не казав, навіть якщо всі депутати почнуть щось кричати, це ніякого значення не має. Ну я йому скажу: "Пане Луценко, ви погано працюєте". Він скаже: "Ні, добре". І далі що? Він скаже: "Я пішов працювати далі", і я скажу: "Я пішов працювати далі", - сказав він.

У зв'язку з цим Рабінович заявив про необхідність внесення змін до чинного законодавства. "Для чого ми їх заслуховуємо? Повинні бути якісь висновки. Я вважаю, має бути зміна в законодавстві: якщо ми заслуховуємо якогось вищого чиновника, призначеного Радою або з урахуванням Ради, - дайте нам можливість відправити його у відставку. А інакше навіщо ми його слухаємо? у нього кримінальні справи, він скаже: "Ви виступили проти мене, але у мене все добре. Подивимося, як буде завтра у вас", - сказав нардеп.

Він додав, що не бачить сьогодні гідної кандидатури на пост глави ГПУ: "Я просто не знаю, хто зараз може стати генеральним прокурором. Тут все дуже просто: Генеральна прокуратура повинна бути відлучена від політики. Це найважливіше. Не може член БПП бути незалежним генеральним прокурором. Це все одно що мене поставити: зрозуміло, що я своїх саджати не буду, це неможливо. Або відокремте. Але мене ж не для того партія туди направила, щоб я своїх саджав".

На думку Рабіновича, "звіт уряду - це набагато цікавіше". "Він (прем'єр-міністр. - Ред.) не тільки проштовхує нам вбивчу пенсійну реформу. Вбивство з українською землею - це взагалі, я вважаю, катастрофа. Він ще й розповідає нам, що ми добре живемо і у нас все роблять. У мене маса запитань до пана Гройсмана, тому що на підставі цього обговорення можна або відправити уряд у відставку, або щоб люди все побачили, як його підтримують ("як ми добре живемо") решта депутатів", - заявив нардеп.

Рабінович висловив упевненість, що систему, яка склалася в країні, потрібно докорінно міняти: "Я вважав, вважаю і вважатиму, що Україні необхідна в першу чергу нова Конституція: ми не виберемося з цього лайна без неї. Нам потрібні нові взаємини "центр - окраїна", нові взаємини людини і держави. Нам потрібно скасувати посаду президента: він взагалі не потрібен".

Раніше в Раді почали збір підписів за відставку генерального прокурора Юрія Луценка. Станом на 22 травня нардепи зібрали 44 підписи. За даними ініціаторів відставки глави ГПУ, для того щоб відставка Луценка сталася силами Ради, потрібно зібрати 150 підписів і 226 голосів парламентаріїв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?