До екс-службовців "ПриватБанку" прийшли з обшуками у справі про кредити з коштів рефінансування
Категорія
Події
Дата публікації

До екс-службовців "ПриватБанку" прийшли з обшуками у справі про кредити з коштів рефінансування

До екс-службовців "ПриватБанку" прийшли з обшуками у справі про кредити з коштів рефінансування
Джерело:  online.ua

Генеральна прокуратура проводить обшуки у колишніх службових осіб "ПриватБанку" та за адресами юридичних осіб, які пов’язані з банком, і яким надавались багатомільярдні кредити за рахунок рефінансування Національного Банку.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГПУ у Facebook.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення колишніми службовими особами ПАТ «КБ «Приватбанк» розкрадання грошових коштів в особливо великих розмірах", - повідомили у ГПУ.

Так, з матеріалів провадження вбачається, що колишнє керівництво ПАТ «КБ «Приватбанк» у період 2008-2016 років, незважаючи на законодавчу заборону щодо проведення операцій із пов’язаними з банком особами, після одержання від Національного Банку України рефінансування, у тому числі за рахунок цих коштів, надали пов’язаним із банком суб’єктам господарювання кредити на загальну суму близько 267 млрд грн.

Читайте також: Ротшильди допоможуть Україні з кредитами "ПриватБанку"

Зазначається, що у такий спосіб колишні посадові особи «Приватбанку» надавали кредитні кошти на заздалегідь невигідних економічних умовах для банку юридичним особам, які мають ознаки фіктивності, та за рахунок рефінансування.

Внаслідок таких дій держава з метою уникнення дестабілізації фінансового ринку була змушена здійснити націоналізацію вказаного банку та докапіталізувати його бюджетними коштами на суму 116 млрд грн, що призвело до тяжких наслідків інтересам держави.

У Генпрокуратурі повідомили, що у ході обшуків вже встановлено, що у більшості випадків за юридичними адресами вказаних так званих суб’єктів господарювання відсутні як самі юридичні особи, так і будь-які ознаки здійснення господарської діяльності.

"Під час розслідування судом за клопотання органу слідства вже накладено арешт на понад 770 об’єктів нерухомості по всій країні та накладення арештів продовжується", - додали в прес-службі.


Як повідомляв ONLINE.UA, 23 травня силовики проводять антикорупційну операцію щодо посадовців колишнього Міндоходів на території 15 областей. Затримано вже 23 особи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?