Порошенко доручив забезпечити українців з ОРДЛО та Криму старими закордонпаспортами
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко доручив забезпечити українців з ОРДЛО та Криму старими закордонпаспортами

Порошенко доручив забезпечити українців з ОРДЛО та Криму старими закордонпаспортами

Президент Петро Порошенко доручив вирішити питання із забезпеченням громадян України, які перебувають на території ОРДЛО і в окупованому Криму, можливістю отримати закордонні паспорти старого зразка.

Про це глава держави сказав на нараді з підготовки до набуття чинності безвізового режиму на пункті пропуску "Ягодин" на кордоні з Польщею, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Читайте також: Жителі окупованого Донбасу масово оформлюють українські біометричні паспорти - Тимчук

"Якщо об'єктивно виникають проблеми з видачею паспортів тим, хто на окупованій території або в Криму, треба проаналізувати нашу нормативну базу і без паспортів їх залишати не можна. Якщо у нас немає підстав видавати їм біометричні паспорти, терміново, за погодженням СБУ з МЗС внести на розгляд Кабінету міністрів пропозицію, що для цих громадян ми можемо видавати паспорти старого зразка. Це питання має бути вирішено", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 17 травня у Європейському парламенті остаточно затвердили рішення про надання безвізового режиму Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко під час прес-конференції з приводу надання українським громадянам безвізового режиму з країнами Євросоюзу розповів, коли цією привілегією зможуть скористатися мешканці окупованих територій Криму та Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?