Війна на Донбасі: бойовики ДНР декілька разів вели обстріли із забороненої артилерії
Категорія
Події
Дата публікації

Війна на Донбасі: бойовики ДНР декілька разів вели обстріли із забороненої артилерії

Війна на Донбасі: бойовики ДНР декілька разів вели обстріли із забороненої артилерії
Джерело:  online.ua

Бойовики так званого ДНР декілька разів застосували заборонену Мінськими угодами 122-мм артилерію для обстрілів українських позицій.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Читайте також: Трамп заявив про відповідальність Росії за дії в Криму та на Донбасі

Обстріли із такого виду озброєння було зафіксовано на Приморському напрямку - біля Широкиного та Мар'їнки, а також у Ясинуватському районі Донетчини - поблизу Невельського.

Всього бойовики провели 50 обстрілів за добу 24 травня: було поранено двох бійців АТО.

Приморський напрямок. Понад половину фактів порушення проросійськими НЗФ режиму припинення вогню, а саме 27, зафіксовано саме на цій частині фронту. Під вечір бойовики знову взялись обстрілювати оборонні укріплення ЗС України з артилерії. Зокрема, зі 120-мм мінометів ворог бив по наших позиціях в районі Широкиного, Чермалика та Водяного. Також з артилерійських систем калібру 122 мм бандформування обстріляли наші опорні пункти біля Широкиного й північніше, поблизу Мар'їнки. На тих же ділянках, а також неподалік Гнутового, Лебединського, Павлополя, Новотроїцького та Красногорівки бойовики активно вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних модифікацій, стрілецької зброї, деколи з озброєння БМП.

Донецький напрямок. На цій ділянці фронту зафіксовано 17 випадків порушення бойовиками домовленостей про незастосування зброї. Найнапруженішою ситуацією залишається у передмісті Авдіївки, де бойовики вчора ввечері знову двічі били по наших позиціях з РСЗВ "Град". Зокрема, ворожі реактивні снаряди вкотре влучили й по житловому кварталу, що розташований на південній околиці цього населеного пункту. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Втім, в декількох приватних будинках пошкоджені дахи й вікна. На тому ж напрямку противник неодноразово застосовував міномети, гранатомети й стрілецьку зброю в районі Новгородського, Верхньоторецького та Пісків. А по наших укріпленнях неподалік Невельського бойовики декілька разів стріляли з 122-мм артилерійських систем.

Луганський напрямок. На цій ділянці фронту впродовж минулої доби НЗФ жодного разу не використовували важкого артилерійського озброєння. Всього нараховано 6 ворожих обстрілів. Ввечері противник обстріляв українських воїнів, котрі тримають оборону біля Троїцького, з мінометів калібру 82 мм. Пізніше вів вогонь з озброєння БТР, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів по наших укріпленнях в районі Новоолександрівки.

Як повідомляв ONLINE.UA, вдень 24 травня бойовики так званої ДНР обстріляли Мар’їнку в районі місцевої школи, дітей евакуювали в бомбосховище.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?