У Бразилії для охорони порядку під час масових мітингів у столиці застосують армію: з'явилися фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Бразилії для охорони порядку під час масових мітингів у столиці застосують армію: з'явилися фото

У Бразилії для охорони порядку під час масових мітингів у столиці застосують армію: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

У Бразилії десятки тисяч мітингувальників на вулицях столиці міста Бразиліа у президентському кварталі влаштували безлади, вимагаючи відставки президента країни Мішела Темера.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Globo.

Читайте також: У Венесуелі демонстранти спалили будинок екс-президента Уго Чавеса

Стало відомо, що після підпалу будівель декількох міністерств - розвитку, сільського господарства та культури влада прийняла рішення про використання військ для охорони громадського порядку.

У зверненні до бразильців міністр оборони країни Рауль Юнгманн заявив, що війська направляються для охорони федеральних будівель, в тому числі президентського палацу. Відзначається, що протягом дня в маніфестаціях проти чинного керівництва країни взяли участь близько 200 тисяч осіб.

Ще кілька міністерських будівель отримали пошкодження: протестуючі розбивали в них вікна, виносили і спалювали документи.

Повідомляється, що в ході заворушень із поліцією було використано сльозогінний газ і кийки, учасників акції довелося відтісняти з вулиці. В результаті зіткнень постраждали 49 осіб, з них семеро - поліцейські. Ще сім осіб були затримані правоохоронцями за носіння зброї, нанесення шкоди державній власності і непокору поліції.

Зазначимо, що люди вийшли на вулиці після того як 17 травня бразильські підприємці передали в Федеральний верховний суд країни запис, на якій Темера просить підкупити колишнього спікера нижньої палати парламенту Едуарду Кунью, ініціатора імпічменту екс-глави держави Ділми Руссефф навесні 2016 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, 28 квітня у Бразилії мільйони людей вийшли на страйк проти запропонованих президентом пенсійних реформ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?