Вплив Росії на вибори президента США: екс-радник у штабі Трампа погодився свідчити перед Конгресом
Категорія
Світ
Дата публікації

Вплив Росії на вибори президента США: екс-радник у штабі Трампа погодився свідчити перед Конгресом

Вплив Росії на вибори президента США: екс-радник у штабі Трампа погодився свідчити перед Конгресом
Джерело:  USA Today

Картер Пейдж, який раніше був радником у передвиборному штабі американського президента Дональда Трампа, погодився дати свідчення перед комітетом із розвідки Конгресу США.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на USA Today.

Читайте також: Трамп вже допоміг Путіну - західні ЗМІ про великі помилки США

Виступ Пейджа заплоновано на червень - він відбудеться у рамках розслідування США з приводу впливу Росії на вибори президента у 2016 році. Проте, члени комітету поки не підтвердили інформацію, що Пейдж буде свідчити саме у наступному місяці.

"Я - відкрита книга. Порівнюючи з тією брехнею, яку було вилито проти мене секретними службами, будь-які факти, які я надам, будуть великим кроком уперед, причому у правильному напрямку", - заявив Пейдж в коментарі для видання.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що у 2013 році в Нью-Йорку Пейдж зустрічався з агентом зовнішньої розвідки Росії на ім’я Віктор Подобний і передавав йому документи. Пізніше влада США звинуватила Подобного в здійсненні діяльності в якості незареєстрованого агента іноземного уряду.

За даними ЗМІ, звинувачення йому було винесено в 2015 році, після того, як федеральні слідчі США розкрили агентурну російської мережі, яка шукала дані про санкції і про досягнення в галузі альтернативної енергетики. Пейдж якраз був консультантом з енергетики.

Також повідомляється, що в судових документах є запис розмови, на якому російський шпигун спілкується з іншим агентом розвідки РФ Ігорем Споришевим про спробу завербувати "Male-1". За інформацією видання, "Male-1" і є Пейдж.

При цьому, в березні Пейдж в інтерв'ю CNN спростовував інформацію про особисте знайомство із Дональдом Трампом, а також про будь-які зустрічі та розмови із російськими офіційними особами саме під час виборчої кампанії.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 травня колишній голова Центрального розвідувального управління США Джон Бреннан заявив, що у нього є дані про контакти членів виборчого штабу Дональда Трампа під час президентських виборів із представниками РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?