В "Одноклассниках" та "Вконтакте" було близько 800 антиукраїнських груп - Грицак
Категорія
Технології
Дата публікації

В "Одноклассниках" та "Вконтакте" було близько 800 антиукраїнських груп - Грицак

В "Одноклассниках" та "Вконтакте" було близько 800 антиукраїнських груп - Грицак
Джерело:  Укрінформ

У соцмережах Одноклассники та Вконтакте було близько 800 антиукраїнських груп.

Про це повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак в Укрінформі, передає ONLINE.UA.

"Ми нарахували у цих соцмережах близько 800 груп антиукраїнської спрямованості", - сказав він.

Як розповів голова СБУ, адміністратори соцмереж "Одноклассники" та "Вконтакте" не реагували на відповідні звернення спецслужби.

Читайте також: НАТО визнало заборону російських сайтів в Україні питанням безпеки.

"На питання, чому закрили "Одноклассники", "Вконтакті", “Яндекс” та інше скажу, дуже просто: це той механізм, який використовує російська ідеологічна машина для формування в свідомості громадян того, що їм потрібно", - додав він.

Грицак також зауважив, що в цих соцмережах було багато порнографічного контенту, а також діяла спільнота "Голубий кит", яка підштовхувала підлітків до самогубства.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Петро Порошенко 15 травня  ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій стосовно низки фізичних та юридичних осіб, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники" та сервісів "Яндексу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?