Негативний вплив електромагнітного випромінювання на здоров'я людини дуже важко діагностувати - доктор біологічних наук
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Негативний вплив електромагнітного випромінювання на здоров'я людини дуже важко діагностувати - доктор біологічних наук

Негативний вплив електромагнітного випромінювання на здоров'я людини дуже важко діагностувати - доктор біологічних наук
Джерело:  online.ua

Доктор біологічних наук, завідувач лабораторії клітинної радіобіології Державної установи "Національний науковий центр радіаційної медицини НАМН України" Галина Лавренчук розповіла про шкоду здоров'ю людини від електромагнітного випромінювання.

Розмова відбулася в рамках програми Руденко.ONLINE.UA.

"Дуже схожа (дія електромагнітних полів на радіацію, - Ред.): по суті та ж сама радіація, але гамма-випромінювання - це теж електромагнітне випромінювання, але воно спричиняє іонізацію молекул, а таке електромагнітне випромінювання такого діапазону, воно теж невидиме, немає сенсорів на нього у людини, ми не знаємо, що воно діє - тільки через певний проміжок часу ми починаємо відчувати, що погано почуваємося і не завжди ми навіть думаємо, що це може бути від цього, а шукаємо якісь інші причини для погіршення здоров'я", - розповіла доктор біологічних наук.

Читайте також: Електромагнітне випромінювання може викликати алергічні реакції і навіть смерть – Лавренчук.

Вона нагадала, що сучасна техніка випромінює електромагнітні хвилі, які можуть завдати значної шкоди організму людини.

"Вони (електромагнітні хвилі, - Ред.) мають різну довжину і частоту. Найбільш шкідливими для людини є хвилі дециметрового діапазону від 300 МГц до 3000 ГГц. Електромагнітні хвилі взагалі генерують всі прилади, які під'єднані до електромережі. Найбільш швідливими є хвилі, які постійно діють. Ступінь шкоди від цих хвиль залежить від часу находження людини біля працюючого приладу. Найшкідливіші - це ті, які йдуть ззовні від ретрансляторів, радіолокаторів і інших потужних випромінювачів телевізійної та радіомереж", - додала Галина Лавренчук.

Повне інтерв'ю з доктором біологічних наук про шкоду від електромагнітного випромінювання та способи вберегтися від нього - дивіться нижче.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?