Вчені з'ясували наслідки хронічного недосипання
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені з'ясували наслідки хронічного недосипання

Вчені з'ясували наслідки хронічного недосипання
Джерело:  Naked Science

Медики рекомендують спати не менше шести годин на добу, тому що в іншому випадку ймовірність смерті від інсульту для людей з серцево-судинними захворюваннями та діабетом зростає в два рази в порівнянні зі здоровими людьми.

Про це повідомляє Naked Science, пише ONLINE.UA.

Дослідження проводилося на 1344 дорослих людях, відібраних випадковим чином. Середній вік випробовуваних склав 49 років, 42% з них були чоловіками. Серед них медики виділили групу ризику - 39,2% учасників з високим індексом маси тіла, підвищеним холестерином і цукром в крові, а також з високим кров'яним тиском. Спостереження за ними велося протягом 16,6 років.

До кінця дослідження 22% хворих померли. Таким чином, вчені з'ясували, що ті, хто знаходиться в групі ризику і приділяє сну більше ніж шість годин щодоби, піддаються загрозі смерті від інсульту в 1,5 рази частіше, ніж здорові люди. Ті ж, хто спить менше шести годин на добу, схильні до ризику подібної смерті вже в два рази.

Дослідники роблять висновки, що американці все більше жертвують годинами сну в ім'я дозвілля, розваг і роботи. Як вважають вчені, це призводить до розвитку серцево-судинних захворювань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?