У Новій Зеландії вперше запустили ракету в космос
Категорія
Технології
Дата публікації

У Новій Зеландії вперше запустили ракету в космос

У Новій Зеландії вперше запустили ракету в космос
Джерело:  BBC

Американська компанія Rocket Lab запустила ракету-носій легкого класу Electron зі східного узбережжя Північного острова Нової Зеландії. Це перший ракетний запуск в космос в країні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Читайте також: SpaceX провела вогневе випробування центрального блоку ракети для польотів на Марс: опубліковано відео

Запуск був проведений з некомерційного приватного космодрому, будівництво якого для надлегких ракет-носіїв завершилося у вересні 2016 року.

Ракета Electron на швидкості 27 тисяч кілометрів/годину досягла орбіти за 2,5 хвилини. Таким чином, Нова Зеландія стала 11 країною у світі, на території якої відбувся пуск космічної ракети. Відзначається, що пуск мав бути проведений 22 травня, проте кілька разів переносився через погодні умови.

В Rocker Lab пояснюють, що Electron здатна нести вантаж до 225 кг та буде доставляти вантажі на орбіту, на висоту в 300-500 км над поверхнею Землі. На відміну від ракет SpaceX, цю ракету можна використовувати лише один раз, і кожний запуск буде обходитися приблизно в $5 мільйонів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з’явилося відео випробувань міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III, яку 3 травня запустили з військово-повітряної бази Ванденберг в штаті Каліфорнія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?